ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ - 1908
15344
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15344,bridge-core-2.6.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

Γιώργος και Βάσω Καλαφάτη - "Γιώργος Καλαφάτης, ο Ιδρυτής του Παναθηναϊκού", εκδοτική Belle Epoque, www.vivliapao.gr Οι αδερφές και η σύζυγος του Γιώργου Καλαφάτη. Ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού, μαζί με τη γυναίκα του Βάσω στην Κυψέλη. Γιώργος Καλαφάτης, vivliapao.gr
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

Προσωπικές-οικογενειακές φωτογραφίες του Γιώργου Καλαφάτη με τη γυναίκα του, τη Βάσω, με τον αδερφό του Αλέξανδρο και τις τέσσερις αδερφές του.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

41. Η Βάσω Καλαφάτη αποτελούσε ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του ιδρυτή του Παναθηναϊκού. Παντρεύτηκαν το 1929 (με παράνυμφο τον ίδιο τον Σύλλογο) και παρέμειναν ο ένας στο πλευρό του άλλου έως να τους χωρίσει ο θάνατος.

42. Στην παρούσα έκθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά φωτογραφία του Αλέξανδρου Καλαφάτη, αδερφού του Γιώργου, ποδοσφαιριστή και πρώτου προέδρου του Παναθηναϊκού. Εικονίζεται όρθιος, πρώτος από δεξιά. Πρώτος από αριστερά, ο Γιώργος Καλαφάτης και κάτω, οι τέσσερις αδερφές τους.

43. Στην οικία Καλαφάτη στην Κυψέλη, η Βάσω, σύζυγος του Ιδρυτή, παίζει πιάνο.

44. Η φωτογραφία προέρχεται από άλμπουμ του ιδρυτή του Παναθηναϊκού. Το πιθανότερο είναι οι τέσσερις από τις εικονιζόμενες να είναι οι αδερφές του Γιώργου Καλαφάτη, η Μαρίνα, η Σμαράγδα, η Ειρήνη και η Ευφροσύνη.

45. Ο Γιώργος Καλαφάτης ήταν ιδιαίτερα φιλόζωος (τον σκύλο του, Ντίκο, τον αγαπούσε σαν ισότιμο μέλος της οικογένειας) και όπως φαίνεται αυτή την αγάπη για τα ζώα έτρεφαν και οι αδερφές του.

46. Το ζεύγος Καλαφάτη, έξω από το σπίτι που πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στην οδό Θήρας στην Κυψέλη.

 

Πηγή: αρχείο Δημήτρη Μποντικούλη