ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ - 1908
52
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-52,bridge-core-2.6.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών 1908 vivliapao.gr Γιώργος Καλαφάτης, ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός Όμιλος, 1912 1908,gr vivliapao.gr Γιώργος Καλαφάτης, ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού Πανελλήνιος Ποδοσφαιρικός Όμιλος, τέλη δεκαετίας '10, Γιώργος Καλαφάτης, ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού Σπάνια ομαδική φωτογραφία του Παναθηναϊκού, 1918, Γιώργος Καλαφάτης, ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού, Χρήστος Μπρισιμιτζάκης, vivliapao.gr
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του Παναθηναϊκού (μεταξύ των οποίων και μία η οποία δημοσιεύεται για πρώτη φορά στην παρούσα έκθεση).

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η ΙΔΡΥΣΗ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

05. Αυτή είναι η πιο παλιά φωτογραφία του Παναθηναϊκού (τότε Ποδοσφαιρικού Ομίλου Αθηνών). Ο Γιώργος Καλαφάτης, στη σειρά των καθιστών, τρίτος από αριστερά. Καθιστός, πρώτος από αριστερά, ο σπουδαίος ολυμπιονίκης –και πρώτος τερματοφύλακας του Ομίλου– Κωστής Τσικλητήρας.

06. Ο Παναθηναϊκός, πρωταθλητής Ελλάδας το 1912. Ο Ιδρυτής με την μπάλα ανά χείρας και το τρόπαιο μπροστά στα πόδια του.

07. Υπέροχη αγωνιστική φωτογραφία του Παναθηναϊκού, που χρονολογείται –το πιθανότερο– στα τέλη της δεκαετίας του ’10.

08. Άλλη μία ομαδική φωτογραφία του Παναθηναϊκού (τότε Πανελλήνιου Ποδοσφαιρικού Ομίλου) το 1912. Οι ποδοσφαιριστές ποζάρουν με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Καλαφάτης βρίσκεται στο κέντρο της κάτω σειράς.

09.
Αυτή είναι η πιο σπάνια φωτογραφία του Παναθηναϊκού! Αδημοσίευτη ομαδική φωτογράφιση του Ομίλου το 1919. Τρίτος από αριστερά, ο πρόεδρος Χρήστος Μπρισιμιτζάκης και δίπλα του (τέταρτος από αριστερά) ο ιδρυτής Γιώργος Καλαφάτης.  Από το αρχείο του ιστορικού του ελληνικού αθλητισμού Δημήτρη Μποντικούλη.