ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ - 1908
15345
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15345,bridge-core-2.6.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Φωτογραφίες του Ιδρυτή από τη θητεία του ως γιατρός και αξιωματικός στο Βασιλικό Ναυτικό. Ο Γιώργος Καλαφάτης θα χριστεί ανθυπίατρος το 1922 και θα αποστρατευτεί με τον βαθμό του Υποναυάρχου.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΓΙΑΤΡΟΣ - ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

50. Ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού με τα πολεμικά του μετάλλια καρφιτσωμένα στο στήθος.

51. Άλλη μία φωτογραφία του Γιώργου Καλαφάτη με τη στολή του γιατρού του ναυτικού. Η κορνίζα με αυτή τη φωτό κοσμούσε για πολλές δεκαετίες τα γραφεία του Παναθηναϊκού Α.Ο., καθώς και της Ε.Π.Σ.Α.

52. Ο Γιώργος Καλαφάτης (δεύτερος από αριστερά) μαζί με άλλους αξιωματικούς του Βασιλικού Ναυτικού φωτογραφίζονται με τον διάδοχο (μετέπειτα βασιλιά της Ελλάδας) Παύλο. Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού Πάνου Σαββίδη (πέμπτος από αριστερά).

53. Ο Γιώργος Καλαφάτης έχει περάσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στη θάλασσα. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’20 έως τα μέσα του ’30 υπηρέτησε ως γιατρός στο Πλωτό Συνεργείο «Ήφαιστος» και στο θωρηκτό «Κιλκίς». Στη φωτογραφία, που εντοπίστηκε στο αρχείο του Ιδρυτή, απεικονίζονται φίλοι του σε ένα από τα δύο πλοία.

54. Ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού, θεμελιωτής του ελληνικού ποδοσφαίρου, γιατρός και υψολόβαθμος αξιωματικός του Ναυτικού, Γιώργος Καλαφάτης. Η φωτογραφία αξιοποιήθηκε για τον σχεδιασμό του εξωφύλλου της βιογραφίας του.

 

Πηγές
Αρχείο «Παναθηναϊκής Εγκυκλοπαίδειας
Αρχείο Δημήτρη Μποντικούλη