ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ - 1908
15346
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15346,bridge-core-2.6.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Στρατιωτικοί και Ναυτικοί Αγώνες, Πόρος 1923. "Γιώργος Καλαφάτης, ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού", vivliapao.gr www.b-e.gr
ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Ύστερα από τη θλίψη και τη σκοτεινιά του πολέμου, διοργανώθηκαν το 1923, με ιθύνοντα νου τον Γιώργο Καλαφάτη, οι Στρατιωτικοί και Ναυτικοί Αγώνες στον Πόρο. Από εκεί προέρχονται οι φωτογραφίες της κατηγορίας.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

55. Ο Γεώργιος Καλαφάτης, ως αφέτης, ετοιμάζεται να δώσει το σύνθημα της έναρξης σε αγώνισμα, στους Στρατιωτικούς και Ναυτικούς Αγώνες. Ο ίδιος, όπως επίσης και ο Δημήτρης Δεμερτζής, ήταν μεταξύ των διοργανωτών εκείνων των αγώνων. Πολυνίκης αναδείχθηκε ο στρατευμένος εκείνα τα χρόνια Λουκάς Πανουργιάς.

56. Ο αδερφικός φίλος, συνιδρυτής του Παναθηναϊκού και συνάδελφος του Καλαφάτη (γιατρός – αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού) Δημήτρης Δεμερτζής ετοιμάζεται να βοηθήσει αθλητή του άλματος επί κοντώ, στους Στρατιωτικούς και Ναυτικούς Αγώνες του 1923 στον Πόρο. Η φωτογραφία εντοπίστηκε στο αρχείο του Ιδρυτή.

57. Ο Γιάννης Σταυρόπουλος στον Πόρο το 1923, με ιδιόχειρη αφιέρωση στον Γιώργο Καλαφάτη. Βρέθηκαν εκεί για τους Στρατιωτικούς και Ναυτικούς Αγώνες, που διοργάνωσε ο Ιδρυτής.

58. Ο πάντα πρωτοπόρος Γιώργος Καλαφάτης διοργάνωσε, μεταξύ άλλων, και αγώνες πόλο στους Στρατιωτικούς και Ναυτικούς Αγώνες το 1923 στον Πόρο. Την ίδια χρονιά έγινε το πρώτο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα. Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο του Ιδρυτή.

 

Πηγή: αρχείο Δημήτρη Μποντικούλη