Ο ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ - 1908
140
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-140,bridge-core-2.6.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 
Πανελλήνιοι Αγώνες 1917, έπαθλο της Νίκης, βιβλίο Γιώργος Καλαφάτης, ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού, Εκδοτική Belle Epoque, 1908.gr, vivliapao.gr Πανελλήνιοι Αγώνες 1917, έπαθλο της Νίκης, βιβλίο Γιώργος Καλαφάτης, ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού, Εκδοτική Belle Epoque, 1908.gr, vivliapao.gr
Ο ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ

Από τα μέσα της δεκαετίας του '10, ο Γιώργος Καλαφάτης δεν ήταν απλώς αθλητής, αλλά και γυμναστής του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου. Οι δύο φωτογραφίες χρονολογούνται στο 1917 και τραβήχτηκαν ύστερα από τους Πανελλήνιους Αγώνες, στους οποίους ο Π.Γ.Σ. αναδείχθηκε πρωταθλητής.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 1917
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

19. Για άλλη μία φορά, ο Γιώργος Καλαφάτης (όρθιος, δεύτερος από δεξιά) ποζάρει μαζί με την ομάδα του Π.Γ.Σ. κάτω από το θρυλικό έπαθλο της Νίκης. Πλέον, όμως, όχι ως αθλητής, αλλά ως γυμναστής του Πανελληνίου.

20. Στην ομαδική αυτή φωτογράφιση του Π.Γ.Σ., ο Γεώργιος Καλαφάτης ποζάρει, ως γυμναστής, πρώτος από τα αριστερά. Στο κέντρο της φωτό, ο σπουδαίος δάσκαλος γυμναστικής και πρωτεργάτης του ελληνικού προσκοπισμού Αθανάσιος Λευκαδίτης. Δεύτερος από δεξιά, στη μεσαία σειρά, ο Λουκάς Πανουργιάς ως αθλητής του Πανελληνίου.

 

Πηγή: αρχείο οικογένειας Μιχάλη Κρίσπη